torsdag 15 november 2018

Nygammal följeslagare Ropa inte hej förräns!

Då var vi tillbaka i orienteringsskogen igen efter 2 veckors uppehåll och numera med förändringen att jag är tillbaka som fäljeslagare åt min far, då Maria nu är tillbaka i Lima.

Torsdag morgon då bar det av till Köping! skönt när det är nära och då kunde jag till och med sova i 1 och en halvtimme innan det var dags för frukost och avfärd mot dagens äventyr i skogen, lite tomt kändes det nu när vi bara var 2 st i bilen man blir fort van vid att Maria är med på allt det vi gör men hon är tillbaka till sommaren igen, och när jag är med så får min far själv leta reda på kontrollerna! när Maria var med så var hon alltid före och vinkade in till kontrollen! men jag har fullt upp med att fotografera och har man orienterat i 65 år så får han sköta oreinteringen själv!!

När vi anlände till tävlingsplatsen så kändes det som vi var sist! och med Inga britt Malm i bakhasorna så var det nog inte många kvar att komma till tävlingen, men någon ska vara uppsamlare i skogen med, anmälan och skobyten och sedvanliga förberedelser gick bra, sedan var det 700 meters promenad till starten och det är att föredra att man är lite uppvärmd innan starten går och vi kom underfund med att det skulle vara lövfritt! åtminstone på träden och då blir det annorlunda och bättre sikt!! nu var alla löven på backen!.

Tömmning av sportident brickan och sedan blev det full fokus och full fart ut i skogen! dagnes övningar var lagda i ett motionsspår med mycket stigar som är med på kartan plus några stigar till! så det är inte alltid det lättaste att hålla reda på, och många var det som ochså flanerade runt i spåren som ej tillhörde oss med karta och kompass i högsta hugg så det är skönt att se personer som rör på sig!

även om det var några veckor sedan vi var ute i skogen så var nog inte kartrosten så illa! för min far hade full koll och med bestämda steg så flöt det på bra under första delen av banan! och kunde konstateras om man kunde springa!!! så kunde det ha tjänats in en del tid!! och sen är det detta med att Ropa hej!! min far sa på väg mot kontroll 5! idag är det lätt när kontrollerna syns på lång väg! och vips så for han in på fel stig! och man ska som sagt inte!! föräns man är i mål, misstaget blev inte så stort och kostade nog bara 2 minuter men man måste hålla skärpan hela tiden!!.

kontroll 6 och 7 avverkades utan missöden så vi var snart klara med förmiddagens motionspass i skog och nöjda och glada var vi att vi var tillbaka i den sköna gemenskapen detta är med dessa fina evenmang, och Maria hälsar att hon skanar orienteringen och kommer att med stor glädje ta sig ut i skogen när hon är tillbaka i sverige i sommar!

Förhoppningsvis så ses vi i skogen igen på tisdag beroende hur hälsoläget är! och som alltid stort tack för att ni läser dessa rader och ser dessa bilder önskar en godkväll






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar