tisdag 4 september 2018

Luftrörskatarr! Kall Lasange och sista dagen på Kanarieöarna

Nu är det sista dagen på våran vecka på kanarieöarna, och den har sprungit iväg väldigt fort trots en del äventyr och Marias envisa förkylning som slutade i en illa luftrörskatarr! men vi är glada och nöja över platsen Puerto rico eller puerto mogan! på Isla canarias, med ett fint hotell och vy över havet och gång avstånd till resturanger och 2 fina stränder så har vi inget att klaga på det, och vädret har varit lagom bra! inte för varmt och endast söndagen så såg vi några moln på himlen! så det har varit perfekt semesterväder!

Avkoppling och njut på stranden var våran plan för denna semestervecka och det har vi gjort 4/6 dagar som vi varit här, inga turer var inbokade endast vila och njuta av solen och det behövts vila och avkoppling det är riktig semester, om man semesterar på hemmaplan så dyker det alltid upp saker som ska göras och till slut blir det ingen semester alls!

Måndagen gick åt till läkarbesök och försöka kurera Maria,vid förfrågan vid resebyrån så medelades att dom var inga läkare! men jag frågade bara vart vi kunde finna någon doktor! så det fick vi lösa själva, och mitt minne sa mig att vi sett något när vi promenerat till stranden, så vi fann en klinik som kallades scandinavian! clininc där sköterskan/ receptionist! var från finland, engleska gick bra och den kvinnliga doktorn pratade spanska så språket var inga problem,Maria hade en våldsam hosta och en värk i nedre delan av ryggen så hon kunde knappast röra på sig och vid sänglänge så grät hon av smärta!

Undersökningen kom fram till luftrörskatarr av det grövre slaget så fick ta igen sig på klinken för att hämta sig och efter röntgen och diverse behandling, så fick jag kila iväg och köpa en kasse! medecin! och en privat klinik på kanarieöarna det blev dyrt! men nu var det värt detta och nu är älsklingen på väg mot att bli piggare och friskare,och vi blev väldigt väl omhändertagna och det värmer gott och få bra service och hjälp.

Sedan blev det en fortsättning av dagen på hotellet jag läser en bok! Jo Nesbö! bjuder alltid på spänning och bra läsning, och efter att läst alla instruktioner om medecinen så började medecineringen och nu mår hon mycket bättre och då blir det genast mer avkopplande och känns som semestern den kom tillbaka igen

En del äventyr och mer eller mindre bra saker händer det nog oss alla när vi ute och semesterar! vi har letat efter god mat!! men tydligen svår att finna här på kanariöarna eller kanske vi letar på fel ställe!! söndagens lunch!! då hittade vi en resturnag på den stranden som är närmast hoteltt och bra mat utlovades av servitören!/inkastaren och vi beställde lasange och för min del en kötträtt som till resturangens försvar smakade godkänt!

Lasangen serverades och efter några tuggor och inte var det lasange som vi brukligen tillalagar själv eller ätit förut, så när lasange i mitten var kall! så frågade jag om det nu skulle severas kalla lasange! kyparen sa att så skulle inte det vara! och försvann med lasangen in i köket!! 10 minuter senare så kom han tillbaka och med orden till Maria! ladie be careful this is very hot now! och efter 3 tuggor så uppdagdaes att denna lasange var lika ickefärdig och kall!! då kallade jag till mig han som vi beställt av och bad om notan för min mat och sa att någon lasange betalar vi inte för och inte äter den heller, och efter några ursäkter från personalen så lämande vi den!!

Efter en god pizza på resturangen brevid så tog vi en golfmatch igen! och det är kul och bra avkoppling och vi är lika dåliga båda 2 på att spela golf så blev en jämn match!!

Så summering av semestern blir jättebra med lite missöden men det mesta har fungerat fint, lite äventyr ska det vara med, och det innehöll livräddning! som till slut gick fint och känns bra att jag gav mig ut i vattnet och fick in den mannen som var i nöd och tillsammans med 4 st gjorde vi ett gott och bra jobb! hoppas att andra personer ochså tar till sig att när nöden krävs då måste man agera och reagerar och inte bara titta på och hoppas att andra gör det!!

Nu har vi ätit frukost och snart tar vi oss till amadores beach och njuter av sista dagen, tack alla som läser och kommenterar mina rader, ha det gott och ta hand om er och era nära och kära
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar