måndag 4 mars 2019

Solskenspromenad hackspetter och snögubben lever igen!

I fredags så blev det en skön promenad i solen! och vårkänslorna flödade! solen värmede och det var riktigt njutbart och strosa omkring i naturen, och vi tog en tur till Tjurlången fisk paradiset i Arbogas omnejd, och isen den ligger kvar men smälter och är bräcklig intill kanterna! så bäst att hålla sig på torra land! Ja nu är det inte så torrt längre med snöblasket som kommit!.

Vi promenerade fram längs leden efter sjön! men är inte alltid så lätt framkomligt med alla nedfallna träd och träd har ochså fått hjälp av bävern! som tydligen håller till i området, men är svårt och se några, kanske dom är nattdjur eller tidig på morgonen! men det syns väldigt tydligt vart dom håller till och gör promenaderna lite mer strapatslika!

Alltid är det mycket trevligare när man har sällskap och med Maria så blir allt mycket lättare och alltid med ett skratt och ett leende på läpparna, och är ochså bättre när man är tillsammans med någon som delar intressena, fåglarna dom höres men är väldigt svårt och se!! kanske delvis är min väldigt illa syn! och kanske snart borde uppsöka en optiker! så man ser vart man ska och ser saker som man hör!

Vid matborden för fåglar så kan man se fåglarna samlas och nu är jag väldigt långt från någon fågel expert! men dom mest vanliga svenska fåglarna dök upp vid fiskeklubbes utsökta fågel resturang! och det fanns en hel del hackspettar där med och dom är alltid fina att se på och att fotografera, och med mitt nya Nikon objektiv Nikon 200/500 som gör att man kommer nära och blir skarpa och fina bilder,

Hackspettar blåmesar och nötväckor med mera kom till fågelbordet och både vi och fåglarana njöt i vårsolen!! men tyvärr så blev det väder omslag och vår i februari är nog lite för bra så under vasalopps söndagen så då slog vintern till igen!!

Snö och plusgrader så då blev det bra att göra en snögubbe igen! gräsmattan blev grön och det blev en sttlig snögubbe och vi får se hur länge den lever denna gång, och nu sägar jag tack och godnatt och ha en fin vecka ni alla












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar