fredag 28 juli 2017

Brutalt eljusspår i Arboga,Ny lins till kameran,Flygcertifikat i finska rallyskogar!

Motionerar gör jag och i tisdags provade jag eljuspåret i Arboga upp och nerför Strömsnäsberget och det blev en brutal upplevelse, Det måste vara mycket brantare och längre än när jag sist sprang! där våren 2003, eller kanske jag blivit äldre tyngre och skillnad på att vara nybliven motionär och då 2003 seriöst tränande orienterare på löptest med Arboga Ok med uppdrag att springa fort på långa natten på tiomila i Kungsör!!.
Men det var länge sedan och någon kondition sedan dess finnes inget kvar, Men men! jag sprang hela vägen uppför Strömsnäs och nerför gick det på rull! njae är oftast svårare att springa utför! men motionerandet fortlöper och nytt motionspass blir i kväll på annan plats och målet är fortfarande Lasse maja loppet 10 september i Arboga.
Invisterat i en ny lins/objektiv till kameran och det blev en glad upplevelse när jag provade och kvaliten på bilderna blir markant bättre, ett original Nikon objektiv är mycket bättre än ett 6 år gammalt Tamron objektiv som var väldigt mycket använt, så då blev det andra tankar om fotograferingen från frustration när det inte fungerar, så nu är motivation tillbaka att fotografera igen när det fungerar och bliderna blir som jag vill ha dom!
1 st mörkt filter var spännande och intressant att använda speciellet vid Grindberga kraftstation och kunde fotografera med stativ och långa slutartider och blir väldigt vackert med vattnet i dessa bilder, hoppas ochså att objektivet kommer att fungera i motorsportens värld och ge fina och fartfyllda actionbilder
Fart och action lär det bli under helgen i Finland,i kväll Torsdag 19,00 lokal finsk tid så drar rally Finland eller Jyväskylä rallyt eller tusen sjöars rally!! kärt barn har många namn igång med 1 st stadsträcka i Jyväskylä, sedan körs det i dagarna 3 på snabba och med mycket krön och flyg i skogarna runt jyväskylä, och kanske borde flygcertifikat visas upp innan chaufförerna kör tävlingen, och rallyt förra året var det snabbaste WRC rallyt någonsin med ett snitt på bortåt 130 km/h så det lär ju gå ännu fortare i år med dom nya och snabbare WRC bilarna.
Frågan är! behöver det gå så fort i rallyskogen! som alltid innan det sker någon svår olycka så körs det ju bara på! så vi får hoppas på en härlig tävling och utan olyckstillbud och att alla åskådare på plats från jordens alla hörn njuter av bredsladd action och flygturer i den finska rallyskogen, och någongång ska man kanske ta sig över sjön! för att se det finska grand Prix på grus live kanske kan det ske nästa år!
Ha en trevlig kväll och en fin helg ni som är Finland och ni som är hemma i sverige njut och må gott så hörs vi snart igen, Mvh Fotograf Pettersson 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar