fredag 28 juli 2017

Kolsvarundan segrare i ledning i Finland,nationaldag i Peru

Första dagen av Jyväskylä rallyt avklarat och vad som jag kan förstå har det varit en fartfylld och actionfylld dag i dom finska rallyskogarna, och med mycket dramatik på SS4 där 3 st av huvudfavoriterna försvann Sebastien Ogier och Hayden Paddon tvingades bryta efter att ha botaniserat i skogen!! och Ott Tänak tappade en och en halvminut men är fortsatt med i tävlingen, och den för detta segraren i Kolsvarundan!.
Esa Pekka Lappi var på besök i Sverige och Kolsva 2012 då han och codriver janne Ferm körde hem SM deltävlingen Kolvarundan, och nu leder han Jyvälskylä rallyt efter 13 sträckor men! med 4 och halv sekund så det är tätt och en tuff figth lär det bli ända till lördag eftermiddag och tror ej att Jari Matti Latvala ger sig så lätt!! och 3 toyotor bland dom 5 bästa och 4 finländare bland dom 5 bästa!! dom är snabba våra finska vänner men tror ochså viss hjälp av kunskapen med den finska hypersnabba vägkaraktären hjälper till.
Nästa lördag 5 Augusti så blir det höst permiär för mig i Rallyskogen! ja inte som aktiv det var länge sedan sist! trivs bättre med kameran i handen och är nog mer talangfull med kameran än vid styret rallybilen men var väldigt skoj när vi var aktiva i dom svenska rallyskogarna,och får hoppas det blir sol och fin underhållning när kullingstrofen körs nästa helg, så då ses vi i rallyskogen så om det bjuds på sladd så blir det bra bilder!!
28 Juli då är det National dag i Peru eller på min bästa spanska Fiestas patrias del Peru, och det firas i 2 veckor men från och med idag och helgen är det stora firandet av nationaldagen och många i den Peruanska befolkning har nu ochså sin årliga semester, så har önskat min Maria en väldigt fin nationaldag och helg och önskade jag kunde vara i peru och fira tillsammans, eller ännu hellre i dom finska rallyskogarna!
Bilden är från vintras och rally Sweden och lär nog bli en av dom snabba Toyotorna som står som vinnare på lördag eftermiddag, och läggen 1 finsk femtioöring på Jari Matti Latvala!!
Önskar alla en fin och trevlig helg ha det gott och koppla av och njut av solen! Mvh Stefan 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar