tisdag 14 augusti 2018

Tillbaka till medeltiden, Rodd och eldshow

Medeltidsdagarna i Arboga är ett återkommande och uppskattat evenmang både för lokalbefoklningen och personer utifrån som tar sig till staden som förvandlas till det medetida Arboga, trevligt med mycket folk i rörelse och mycket som händer under dagarna 5 som evenemanget håller på

Sommar vädret det fantastiska vi haft sedan i maj det höll i sig ända till söndagen, och jag och Maria och min far tog oss ut bland allt folk på lördags eftermiddagen för att bevittna rodden, och härligt att se så mycket personer som letat sig till den nya kajen vid Arbogaån för att se! rodd i världsklass! nåja det kämpas väl i ekorna men om rodden håller så hög idrottsklass vet jag inte men det är nog inte som är meningen men ochså bra att deltagar antalet har stigit igen vid rodd äventyret!.

Dom som talar höll publiken vid gott mod och solen sken och det var varmt och skönt, och efter några av dom roddrundorna så tyckte vi att vi sett rodden och med god behållning så vandrade vi hemåt i efrtemiddagssolen, och sedan lämnade vi av den äldre generationen hemma! och siktade in oss på något att äta, och under medeltidsdagarna så kan man hitta mat att inmyndiga lite här och där.

Men att äta denna tidpunkt var det fler än vi som hade tänkt! så det var fullt lite överallt och till slut så kikade vi in på stadskällaren! och efter ett besök på toaletten så hammande vi i baren där beställningarna togs imot! och precis lagom till att buffeten var slut! men 2 st medeltids tallrikar med dryck beställdes och det smakade gott och vildsvin smakades för första gången och det smakade gott och en god öl till maten så blev det en lyckad lunch

Stärkta av lunchen så belv handlingen på ica en lätt match och när vi vandrade hemåt så hade dom flesta tagit en paus och vilade upp sig eller stärkte sig för kvällens övningar på stadens gator resturnager eller dansgolv, och vi mötte familjen Oscarsson från västerås som tagit sig till storstaden Arboga för att äta glass! och titta på medeltiden!

Välbehövlig vila efter jobb! för mig och lång resetid och tidskillnad för Maria! så tog vi oss ut i duggregnet! hösten den kom snabbt efter den extremt långa och varma sommar vi haft och är nog lite skönt med svalka! Men vi är vana vid 30+ under lång tid så då blire det kallt när det bara är 20 grader!! man vänjer sig fort vid värmen!

Eldshow stod på programet under kvällen som skulle utspelas vid trefaldighetskyrkans ingång, först var det konsert och musiken som framfördes var nog inte riktigt som jag eller maria lyssnar på så vi tog en promenad i staden men dom flesta personerna hade redan tagit sig in på åkrogens dansgolv eller stadkällarens lokaler för var rätt tomt i regnat på gatorna, efter en tid väntan så tog då eldshowen vid och alltid uppskattat bra show som publien gillar och en och annat halsbrytande nummer med elden! som görs sig bra i nattens mörker

En kort promenad hem så var dagen och kvällen i medeltidens tecken över och kan bara tacka och uppskattar er som arrangerar detta evenmang som sätter Arboga på kartna och skapar liv och rörelse i staden och hoppas på ett nytt och lyckat evenmang nästa år igen.

stort tack som alltid ni som läser detta och godnatt!






















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar