söndag 21 april 2024

56 år ung eller gammal är man då en tillgång eller en belastning!

 



Snart blir jag 56 år! livet går i en rasande fart! jag reflekterar inte ofta på min ålder jag ser mig själv som i början på livet! nybliven sambo efter 12 långa år av ett distans förhållande med världen som avstånd. Jag känner mig ung i sinnet även om trapporna blir både längre och högre med tiden.

 Flåset är inte heller av långa natten klass som den var för dryga 20 år sedan eller när jag joggade igenom Stockholm marathon på dryga 3 timmar. Jag har drömmar! för det kan man väl ha även fast man har passerat drygt halvvägs av livet, Dom senaste dagarna har vart ett litet helvete! om man nu får svära, Måndag är en ödesdag då får jag veta om jag efter den 3 maj har ett jobb eller inte!.

Jag känner att jag har mycket erfarenhet av livet och av arbetslivet, Utbildning ja! det är utomordentligt bra, Men vi gamlingar kan inte bara kastas bort för vi inte har ett skrivet papper på vad vi kan, När det blåser spik runt öronen och skitröken viner då kan det vara bra och ha en som varit med att luta sig i mot, jag har tyvärr inga guldkantade betyg från universitet eller dylikt att skryta med.

Men jag gör det jag ska och tar inga genvägar som kan frestas utmed arbetsdagarnas utmaningar, Både skit under naglarna och svett i pannan står jag ut med, Jag kan bistå med hjälp till en kollega och jag tar gärna tu i problemet utan att gnöla om det.

Nu ska arbetsstyrkan slimmas igen! och en 56 åring är ju inte toppkandidaten! på listan och till råga på allt säger jag vad jag tycker och tänker som inte då alla törs förutom i fikarummet när inte chefen hör! om någon törs satsa på mig så kör jag fullt ut i alla lägen och ingen kommer någon ångra sig om det valet.

Jag har mycket ideer och livsglädje och det ska jag uppleva hur det än går med jobbet! jag har sett världen jag förstår språk och jag hanterar stress press och utmaningar så även om åldern i passet är en siffra som lyser mer rött än grönt så känner jag mig som en stor tillgång 

 Fotograf, bloggare, resvan livsnjutare som inte fråga sätter vad jag måste göra eller inte behöver göra! får jag en arbetsuppgift så ser jag till att lösa den , 

Mummel i busken!! har vi allt för mycket av snacka kan alla göra och ha åsikter kan alla ha! men vågar vi stå för den! allt för ofta så står den mest vältaliga och stöddiga gubben bakom den bredaste ryggen när det väl gäller! jag kanske inte har vett att gömma mig! men säger jag något står jag för det! gör jag misstag så ber jag om ursäkt för det.

Nu ska jag ta mig igenom den största utmaningen på länge. hoppas på att jag kommer ha ett jobb vid lunchtid i morgon.

Våren väntar på sig men några vårtecken och vårkänslor finnes det trots aprilväder snö och frost i mustaschen, god kväll må gott och ta hand om er alla 









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar