tisdag 17 september 2024

Dammig nattkrök som köres på dagen, fartfylld rallydag i högsommarvärme , Hannah i fokus på väg mot JWRC

 


Nattkröken! ja det kan ju tolkas på många sätt, Men denna nattkrök avgörs i regi av Fagersta mk och körs på dagen, Kanske i begynnelsen tävling kördes i mörker som de flesta rallytävlingarna gjordes förr i tiden! för mig personligen var det bäst att åka tävling i mörkret då såg man inte allt! som fanns bredvid vägen och kunde koncentrera sig på nästa krök.

Tidig morgon och jag i sista stund vann en timme sömn, Start klockan 11 var precis vad fotografen behövde efter en lång arbetsnatt så dryga timmes skönhetssömn fick jag innan vi tog oss norr ut i distriktet , In i dimman körde vi och vi hoppades på att komma ur dimman också när vi la Kolsva bakom oss då kunde vi sikta solen och temperaturen steg till under eftermiddagen högsommar värme 

Maria och jag hade en bekymmersfri körning till Fagersta, Ett tlfn samtal till min kartläsande syster fick bekräftat att hon var på plats och framför allt hennes chaufför som på kvällen före sent var i Grekland! men han hann hem och var pigg, utvilad solbränd och laddad så det var full fart för Ronnie och Lena på de norra västmanlandsvägarna och södra dala vägarna .

Ett ljus kom upp i min hjärna Hemshyttan som jag nog i trötthet och förvirring lyckats glömma, Där har jag ju varit många gånger förut och förra gången med ryggskott så hur kan man glömma något sådant! en karta i tlfn och efter att maria praktiserat Svenska med många glada skratt så satt vi återigen i bilen 

När man letar sig fram mot en rallysträcka på smala publikvägar kan vara ödsligt själv och funderar på om man verkligen åker rätt myrstig  kan det verkligen om någon halvtimme vara full rallyshow här, Men så bakom nästa krök så är det fullparkerat och full aktivitet blad bilar som ska vända och parkerar ni vet! alltid full fart till nästa sträcka.

En mängd personer hade gått till höger till kända marker så då går vi till höger och okända marker, Njae jag hade varit där förut både på på nattkröken och rally SM men vi blev lite besvikna när det redan var 2 personer på plats i våran kurva .

En mycket lagom rallysväng där det kan bli både lite panik och brehas men knappast några avåkningar  så det är en perfekt fotokurva i både min och Marias uppfattning, Hugo spårade och gjorde det både brett och publik flörtande men med föråkar marginal snyggt jobbat.

Efter moronens dimma och dis så blev det ingen damm som vi var mycket tacksamma för,  En och annan häftig sladd och några som var på vägen mot en liten kris bjöds vi på, En mycket trevlig förmiddag i skogen utan mygg möjligen med för mycket kläder på men lång ärmat är att föredra i de fästing täta skogarna. 

Att ha en sambo som är intresserad underlättar massor efter sträckans slut så var det frågan om  att åka hem! utan vilken sträcka åker vi till nu! Vi rundade sjön barken med genomsusning av världsmetropoler som Söderbärke, När vi kom till målet på SS 5 som senare visade sig vara starten skit samma! tänkte jag rally som rally. 

Nu hade det torkat upp och solen värmde och gav högsommarkänsla , vi tog oss igenom start kön och tog till ett högt promenad tempo till första bästa dygnsväng, Men tyvärr så svängde det inte speciellt mycket och en hel del steg in på sträckan så mötte vi Charlie som sa gå ett par kilometer till så kommer ett vägbyte! så vi stoppade i en fullfarts sväng där friskusarna sladdade.

När klockan började närma sig mycket dryga lunchtid och närmare middagstimmen så var det slut brummat på skogen, Vi var mycket gråa! av damm inte humöret som var grått, vi konstaterade att dagen i skogen hade varit mycket bra, För rallyfotografen börjar då jobbet när tävlingen är slut, dryga 5 tusen bilder fanns i 3 kameror, jobb finnes kvar även till de mörka kalla vinterkvällarna.

Alltid en ynnest att kunna ta sig ut på ett lördagsnöje som ger spänning fart och fläkt med mycket social kontakt, Ett evigt och mycket stort tack till er alla som ger eran tid till att arrangera tävlingar det uppskattas storligen, Jag och min far som är borta, Vi har lagt ner mycket energi och tid på att vara arrangörer och det ger mycket att kunna bjuda på tävlings upplevelser .

En lång dag som för min del började redan klockan 11 på fredags kvällen började lida mot sitt slut ett pizza stopp i Kolsva vart ett bra avslut även om allt inte var helt perfekt då Maria hittade en fästing i nackkragen så gottade sig på friskt blod!

Nya talanger behöver vi i svensk rallysport och dom kommer kanske inte i horder men vi har några snabba hungriga rallytalanger som tar sig fram fort på rallyskogen och som vet vad dom vill, Att ta sig till rallytoppen, Det är en krokig och snårig väg att ta sig till  framgång i varje sport och kanske speciellt när det blir något med motor i för då behövs ofta en rejäl kappsäck med pengar också

Mille Johansson och Calle Carlberg har gjort stora avtryck i rally Europa och alla hyllningar till er som sätter Sverige på  rallykartan , stort grattis till Mille till seger JEM och stort lycka till i JWRC 2025.

Där kanske han kan få sällskap av den glade och snabba rally tjejen från Kolsva skogarna Hannah Jakobsson, som just nu kämpar om en plats i JWRC 2025, i polsk regi ska en lycklig och förtjänt kvinnlig chaufför få en plats i den stora rallycirkusen nästa år, hela rally Sverige håller nog både tummar och tår för att Hannah med stort stöd av team Jakobsson ska var den som visar rallyvärlden hur en tjej kan hantera en rallybil minst lika bra som alla män .

Nu var mina rally tankar slut för denna gång! till helgen syns vi i Trollhättan hade det gott ni alla.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar