måndag 2 september 2024

East Sweden rally, Entre på samma sträcka 2 gånger ! i rygg på Emil och Jessica , Fotografen glömde knäppa och grattis Hannah stort lycka till

 


Då var då höst säsongen igång på rally SM , Till Linköping fick vi bege oss, När det nalkas rally Linköpings krokarna då börjar tankarna går till det berömda eller beryktade Prästtomta skjutfält, där har det nog svurits många visor från rally besättningar som gått på en nit på de tuffa vägarna som finnes där .

Men vi börjar från början, höst var det alltså men temperaturen var nog sommar mässig men med hotande regn under fredags kvällen, så kund bli spännande med smal asfalt gällde nog att hålla tungan rätt i mun och inte bli för ivrig. 

Jag och sambo Maria tog ett stort steg mot destination genom att åka till Arboga Rasta ca 3 km till mat stopp 1 , Efter med god aptit ätit lunch så tog vi oss an de 2 timmarna mot Linköping  och hon i högerstolen somnade inte på en gång, i Linköping gjorde vi som man säger i orientering  spik på hotellet kors i taket ända tills vi kom på att det var fel Scandic hotell ja ja vi var i alla inte så långt ifrån

Parkering i garage kostade några kronor men där fick bilen stå till lördag morgon, Fredags kvällens sträckor som var samma 2 gånger gick utmärkt att promenera till och vi tog vägen rakt igenom tåg stationen .

Mörka moln var det på himlen, Och blev mörka moln att ta sig in på området också, att ha en grön media väst räckte inte för att blidka funktionären! han i tlfn uttryckte sig en med många kameror vill gå in gratis! om han bara visste hur mycket energi tid pengar vi lägger ner på detta och inte tjänar vi ett öre på detta! vi gör det för att det är mycket kul, Och att serva tävlande team arrangörer med bilder som vi inte tar ett enda öre för!.

Att vi kan få lite media information och ett gratis program tycker jag inte är för mycket begärt! till slut efter jag fick tala med någon i telefon kom vi in!, när presschefen tog i mot blev det helt annat bemötande 2 program och mycket trevlig var han! och sedan var det glada miner och trevliga möten på service platsen, sen ut och ta plats på sträckan! då var det en Entre igen! då räddades vi av att vi hade fått 2 program! .

Mycket publik var det och mycket folk från Linköping och det är mycket positivt då jag inte tror att många av dem tog sig ut på någon dammig prästomta sträcka på lördagen, då måste vi locka ut folket på närliggande och enkelt sätt och då är det bra med en sträcka i stort sett mitt i staden .

Mycket smalt och blött så det gällde att för förarna att ta det lagom mycket försiktigt, Vi såg när det kom något hjul ut på gräset så blev det spännande direkt! men att tappa för mycket är ett mycket stort handikapp att köra igen på lördagen! kan ju köras 3 mila sträckor och det skiljer på tiondelar, så det gäller att inte slösa bort sekunder i onödan.

vi fotograferade och var glada att det endast duggregnade och inte behövdes paraply, svårt i halvskumt ljus och duggregn att får till något som är bra i foto väg men vi försökte i alla fall, En liten tur i depån efter en sträcka blev det, intressant att se att se det justeras och skruvas! eller är det nervösa förare! kommer ihåg när jag som ung ivrig skidåkare klagade på vallningen 2 minuter före start!! och farsan vallade med locket på! och jag var supernöjd med den nya vallan! nerver de kan spöka.

När regnet tilltog så fuskade vi lite och tog oss tillbaka till hotellet vi hade i alla fall alla bilar på bild från ss 1 . Mat! behövde vi och ut i nattlivet i Linköping det var mycket folk, mycket skrik och skrän så tydligen så var det mycket party i staden, vi fann en någorlunda lugn pizzeria som fick bli natta mat.

Sov gott gjorde vi och när alarmet ljöd klockan 6 så hoppades jag på att de kunde tänjt lite på frukosttiden, när det är något evenemang så gör det inte något med lite utökade och tidigare frukost. men ett rally SM är ju inget folk höjer på ögonbrynen för! så det muttrades i rallykön till frukost! jo vi vet frukostlåda kan man få, men hotell frukost är njutbart! och när vi väl kom inte till frukosten så smakade den bra, Men chefs frukost kocken såg inte nöjd ut när jag knackade på exakt klockan 7!! då började det bli bråttom

Mätta och belåtna med endast ett löskokt ägg som exploderade nyporna som missöde men det glömdes fort när man fick tag på en näve gele hallon!.

Ut ur staden och mot sherwood skogen! tog vi oss inte, men vi fick rygg på en röd Volvo med Emil och Jessica så då var det bara att följa med dem mot Ljungsbro tack för hjälpen då åkte vi inte vilse, men väl i Ljungsbro hamnade vi på marknad! och trafikomläggning.

Tiden var knapp efter frukosten som blev sen så jag såg sträckorna rinna förbi och någon SS 3 skulle det inte kunna bli  så tomten fick ta hand om fotograferingen där, så vi styrde mot målet på ss 3, Där tog vi ett stopp och kunde se en del av rally karavanen när de hade avverkat morgonens första sträcka, det var idel glada miner och tummen upp! Men när Thomas Bergman gjorde tummen upp till Maria då glömde hon bort och fotografera!! .

Mot sträcka 6 och starten där, Krokigt blev det och jag kom ganska snabbt på att nu kommer vi hamna på ss 1 från midnattssolsrallyt från 2023, När vi kom fram så möttes vi av en myggsvärm som påminde oss om Rally Uppland i våras.

Inte alltid bra att veta var man kan fota, Förra årets sväng där blev det mycket bra bilder, tyvärr blev det inte samma succe denna gång. Efteråt vet man alltid bäst och då skulle vi ha stannat halvvägs vid ett häftigt hopp! Ett nyinköpt objektiv blev snabbt beslagtaget av min bättre hälft! jag fick tillhandahålla ett 10 år gammalt  Tamron objektivt som minst sagt är använt, man ska inte skulle annat än på fotografen men denna tävlings mindre bra bilder kan nog också skyllas lite på materialet.

Vi var bara jag och Maria plus en person där vi stod, En st bussbolags ägare som var väldigt glad att prata så Han och Maria tränade svenska i 2 timmar mycket nyttigt och tacksamt då hon behöver alla pratstunder som hon kan få på svenska.

Det hade glesat ut i startfältet innan bilarna kom till oss, Prästtomta hade skördat offer som alltid, en mycket trevlig stund i solen hade vi, och tiden rinner alltid på fort, dags att förflytta oss till SS 10 och en riktig prästtomta sträcka.

Vi hann på plats med några dryga minuter! tänk vad många gånger man stått och väntat i rallyskogen, här hittade vi en mycket fin plats att fota och när vi pustat ut så mullrade det på skogen, solen den sken och värmde, Mycket häftig bilåka och bra fart var det där vi parkerat oss, Vi var inte ensamma och det är bra det lockas ut publik i skogen det behöver vi sannerligen, Tempot är mycket uppskruvat i rally SM skogen.

Vi träffade våra kollegor Hasse och Göran som denna gång åkte varsin bil, Alltid trevligt att träffa dessa glada och trevliga herrar , Det är ju det stora nöjet som jag alltid säger att träffa folket som har samma intresse, ett intensivt rally dygn började närma sig slutet,

Till sist konstaterade vi att det mesta flytet på bra, ett stort tack till arrangören för ett fint arrangemang med tuffa utslagsgivande  sträckor med mycket spänning och underhållning för publik och fotografer alla som tog sig ut i skogen, Vi återkommer och ses på skogen i Trollhättan för SM finalen.

Ta hand om er alla och ha  det gott. Ännu ett till sist! så passar vi på att gratulera Hannah Jakobsson till den stora chansen att ta sig genom nålsögat till att kunna bli en av junior wrc förarna 2025, Visa dem hur en rallybil ska köras! och inte förglömma samma stora grattis till hela team Jakobsson det är ni alla mycket väl värda

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar