onsdag 14 augusti 2019

Medeltidsrodd höststormen kom tidigt! dubbelt Sverige i Norge

Fredagskvällen den var ljuv och skön! men det sköna vädret hade förbytts till Lördagen, då det var regn och inte speciellt skönt ute! men lagom till det skulle blir medeltidsrodd under medeltidsdagarna här i Arboga så upphörde vätan från ovan! och publiken som hade strömmat till kunde fälla ner paraplyerna och deltagarna endast behövde känna att det blöta var under! båtarna ingen påfýllning behövdes från regnet!.

Väldigt kul att deltagar antalet har ökat i det för något år sedan nedläggningshotade! rodden som alltid varit återkommande i medeltidsdagarna, och med tanke på hur mycket publik som lockas ned till Arbogaån så är det väldigt bra att traditionen fortsätter, och mycket folk har det varit under dagarna med medeltiden trots att inte vädergudarna har varit med alla dagar! och speciellt inte på söndagen!.

Det behövs sådana här evenemang i staden och som lockar både lokala befolkningen och folk från utanför! det är bra att vi sätter våran stad på kartan med positiva och bra evenemang och hoppas att det fortsätter med det myckna jobb och engagemang som behövs.

Rodden ja den var välbesökt och jag tror devisen Hellre än bra sammanfattar verksamheten på arbogaån men som alltid dyker tävlingshetsen och djäv..en upp så det plaskas med årorna och för det mesta är kursen någorlunda rak!! och stort grattis till er som vann dom respektiva klasserna! men ochså stort grattis till publien och till medeltidsdagarna att rodden nur på väg uppåt och lockar till glädje och kämpaglöd och ett uppskattat inslag.

Min medeverkan under dom späckade dagarna blev inte så mycket! jag tog några promenader under evenmanget och blev lite fotografering, men tyvärr så blev det ingen eldshow för då sov jag redan gott och sött! man hinner eller orkar inte med allt, men tack till alla ni som fixar till ett väldans bra medeltids arrangemang år till år det behövs här i staden!

! väder! jo! jag är ingen metrolog men jag skriver alltid om väder och vind! och från sommar!! ja känns näsatn som sommaren aldrig kom igång riktigt i år! och nu under början av denna vecka har det kännts som hösten! och höststormen redan dragit in!!  hoppas det kan komma lite mer sommar och sol innan nu hösten på riktigt tar över efter den somriga perionden! för min det ska jag snart åka till vintern och kanske får uppleva lite vårkänslor när det vänder i peru och går mot varmare tider där med!

Orientering har funnits i mitt liv alltid! även om det nu inte alls är väldigt mycket och jag inte på något sätt är aktiv! men när det är VM och det hör och häpna till och med direktsänds på tv! så blir det lite pirr i dom gamla orienterar benen! och i lejonets kula! Norge! där avgörs nu vm och numera är det uppdelat! med 1 år i skogen och nästa år är det sprint!! och bra är väl det! för känns som orientering snart sagt har lika mycket mästerskap som simmning! och då är det bort i tok för många!!

Om dom svenska herrarna inte riktigt fick till det! både bommar och sega ben var orskaen till mindre bra resultat bara en av herrarna var nöjd och med ett någorlunda godkänt resultat! Albin Ridefält,

 Men då var det desto mer ljusare på damsidan och Tove Alexandersson som jag tycker borde anses som sveriges bästa idrottskvinna alla kategorier! när nu andra förutom orineterare ska inse det! hon är totalt överslägen och springer orientering i en helt egen klass! och visar övriga världseliten hur överlägsen hon är!

Ett Silver blev det ochså genom ett väldigt fint och stabilt lopp utav Lina Strand och det är väldigt kul att mycket slit och kämpande till slut ger resultat, så ett väldigt stort grattis till våra guld och silvertjejer en väldigt bra början på detta VM och mer medaljer  lär det bli!.

Nu skiner solen! så kanske det kan komma lite mer sommarkänsla innan löven faller och hösten tar vid! önskar en god kväll och lite medetidsrodd och några bilder från en morgonpromenad blir det idag!  Ha en fortsatt fin vecka och ta hand om er alla
































och tack för mig för idag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar