onsdag 24 januari 2024

35 graders skillnad på 2 dygn, skridskois på vägen. sandat tack, Lokal sport skriver om mode

 Minus 29 grader på lördagen stelfrusna tår och fingrar! 2 dygn senare 5 grader plus och storm , det svänger verkligen i väder förhållanden , Inte så ofta man upplever nästan 30 grader minus och för maria var det köldrekord, Nu befann vi oss en bit norrut under lördagen men! natten till fredag var det bister kallt i Arboga också och min lyckoträff var att jag var ledig och slapp ut i natten i den bistra kylan, Maria tog dock raska steg till skolan i dryga 20 minus enligt min tlfn 24! så hon var väl påpälsad inför skol promenaden .

Måndag då var det storm och plus 6 grader skridskor hade varit det bästa att ha på fötterna, Min älskling hade små steg till och från skolan och höll sig på fötterna hela vägen, 

Att vara snöröjare denna vinter är nog extra hårt och tyvärr känns det som hur dom än gör så får dom skit! jag tror ju att de gör så gott dem kan i alla lägen, Att hinna med att ploga sanda röja och transportera varenda gatstump och väg är nog rätt omöjlig så jag säger all heder till er som alltid sliter med uppdraget hålla rent på vägar och gator

På många av platserna jag tog mig fram natten till tisdagen var det sandat och inte katastrofalt  halt, Skridskois på vägbanor fanns det med och var med mycket låg hastighet jag tog mig fram på den nattens lantrunda mycket småvägar och med tanke på väderförhållanden så var jag glad att jag tog mig hem bara drygt halvannan timme sent, när bilen står still och glider! och när man ska ut ur bilen och måste hålla i sig i bilen för att inte ramla ja så är det det halt! och inte lätt.

Positivt tänkande är ett måste och trots att vinter har visat sig från sitt kyligare slag hittills så har vi avverkat en hel del av vinter så vi får se framåt och våren , Snart så står tulipanerna blommande i rabatterna  och blåsipporna i backarna står .

Tidningar har ofta mycket konstig prioritering av vad som skrivs! i dagens lokala tidning så hade sport! avd som alltid är mycket tunn, en nästan helsida om att coacherna var ligans mest välklädda!, Tycker det borde vara mer journalistiskt rätt att skriva om den sport nu som pågår under varenda helg istället för att berömma herrarnas kostymer och slipsar!

Motorsport utövarna är aktiva varje helg det körs friskt i de alpina backarna och i idrottshallarna så pågår lokal sport under kvällar och helger det borde upptaga sportens sidor och inte hur väldressade tränarna är!

Diktamen Bloggskrivning bokläsning och redigera bilder så alltid är det fullt upp, Jag har aldrig upplevt att tiden går sakta eller vara sysslolös tvärtemot så är det oftast svårt och få tiden att räcka till , Nya utmaningar finnes alltid och man lär så länge man lever och numera har jag alltid min älskade maria vid min sida  så vi ser framtiden med tillförsikt även om det för det meta går krokigt fram i livet även om vi är 2 

Önskar er alla en god kväll , ta det försiktigt på gator och vägar isen den lurar överallt, Go natt 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar