tisdag 16 januari 2024

Äntligen rally igen, Vi drar norr ut till de djupa hälsingeskogarna, Rally från bakom kameran

 Lång tid har gått sedan det var rally på våran foto agenda, Tyvärr har vi inte haft råd att åka på någon test tävling! som allt annat så behöver man hålla igång formen det är alltid en färskvara så också fotografering och sannerligen så behövs det vara alert när det är Rally SM premiär  då går det undan på skogen, Jag hoppas lite av rutinen ska sitta i och att föråkarna har högt tempo så man kan ställa in rätt på kamera inställningarna.

Alltid en mycket stor utmaning med fotografering av rally och sådant som ska se fartfyllt ut, Klara skarpa bilder kan man alltid åstadkomma , Men för mig är rally en action och fartfylld sport då måste det röra på sig i bilderna och det är inte det lättaste man måste vara stadig på handen , Viss rörelse ska det visserligen finnas men utav bilarna och inte mina skakiga händer .

Jag tror att nu när det verkligen börjar dra ihop sig för Hälsinge rallyt så börjar nog förare codrivers team och arrangörer få lite fjärilar i magen av nervositet, Så även fotografen man vill alltid få till bra bilder och med all tid och energi vi lägger på att stå i buskarna på rally tävlingarna i bitande kyla damm och ösregn så måste allt fungera för oss bakom kamerorna med ,

En viss puls är det alltid när man börjar höra första tävlingsbil , Står vi på en bra plats är kamerorna rätt inställda , Och hoppas inte någon kommer och ställer sig i vägen! det bästa är att hålla sig för själv och ha fri sikt, Sedan när bilen väl kommer så handlar det om tiondelar för att få till bilderna! det är inte bara att hålla ner avtryckaren och hoppas på det bästa! 

Att hinna med! man ska vara överallt och förhoppningsvis ta sig till rätt plats vid rätt tillfälle, Minst 2 ss gärna 3 Och som Kalle Gustavsson säger i Tk kön eller överallt! En rally tävling är inte bara full farts åka på skogen, Det händer mycket under ett rally dygn och hur man än planerar så dyker alltid det outsagda bara  upp .

Maria hanterar både kamera och filmning så det underlättar mycket när vi är 2 och kan täcka upp en spännande passage under tävlingarna , Alltid bra när man kan dela på intresset och ha ett mycket bra samarbete även om viljorna kan gå isär ibland vad som är bra eller dåligt att fotografera 

Hudiksvall blir en ny upplevelse på rally kartan för oss, Där har jag inte tävlat själv eller fotograferat förut så allt är ett nyskrivet kort, Hoppas hinna med viss rekognosering på fredags kvällen , Snöskyfflar och varma kläder och ett stort leende är vi utrustade med , Alltid en ynnest att få följa ett rally SM på nära håll, 

Rally fotograf är något som jag inte tjänar ett öre på, Min paroll är att bättre bilderna kommer till användning för Arrangörer, team ,tävlande och de som behöver ha action fyllda bilder , Det glädjer mig oerhört när bilderna syns och förståelsen hur mycket tid och energi vi lägger ner på detta.

Väder mässigt blir nog premiären densamma som förra året i Lima, Kyligt, friskt och stelfrusna fingrar svår fotograferat med stora handskar på sig , Nu är startfältet lagom stort och mycket häftigt så vi hinner röra på oss och vi dyker nog upp både här och där till och med där det minsta kan anas .

Stora förhoppningar finnes det inför helgens race vi kommer göra allt för att det ska finnas minnesvärda och häftiga bilder från årets SM premiär i rally, Depå mingel hinner vi med och ett litet rallysnack är alltid uppskattat , i kön före sträckstarten kanske vi får med ett sammanbitet fokuserat förar ansikte eller en codriver som gör en sista notering i notblocket .

Vi är laddade för hälsinge rallyt  Stefansphotos  Maria och Stefan, God tur och lycka till för alla inblandade  Tävlande, Team, Arrangörer publik och alla andra 

Bilder från 2023 rally SM premiär i Lima 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar