tisdag 16 januari 2024

Spik i däcket hissen ur funktion snöstorm och rejäl vinter. Semla premiär och tid för bok läsning

 Missöden dom duggar tätt kanske livet är för lätt så det kryddas med motgångar ibland med, Fredags natten började med en spik i däcket på min eminenta el moped eller kanske det är en bil topphastighet 37 med mycket nerförsbacke och medvind och viss hemlängtan! 

Men nu var det spiken det var bara att hoppas det skulle hålla tätt hela arbetspasset, Vid behov av reparation eller hjälp så är Västerås som är behjälpligt men det tar timmar, Så är bara att bita i men mystiskt är det med fjärde spiken i däcket på några månader, Nu var däcket på min sida hela natten och körningen gick problemfritt och luften gick ej ur 

Som krydda på moset eller i detta fall på spiken! så när jag kom till höghusen! jo vi har sådana i Arboga också så var en av 4 hissar ur funktion och de må vara ok om det är till någon av de lägre våningarna man ska till, Nu skulle jag förstås högst upp alltså våning 7, Bra träning kan tänkas jorå för ca många år sedan så tog jag nog trapporna bara i träning synpunkt med ett leende på läpparna.

Då var jag både långa natten tränad och marathon erfaren men det var mycket länge sedan, Denna trapp bestigning vart tungan ute och hjärtklappning halvvägs och det måste vara att trappstegen blir högre med åren! upp kom jag och ner kommer man ju alltid på något sätt skönt att det nu var nästan färdig jobbat och med helgen i sikte .

Maria har verkligen fått erfara vad vinter är! halkigt och mycket kallt är det när hon ger sig av mot skolan med tanken på att vinter temperaturer i Lima Peru ligger på ca + 15 så är ju nu när det börjar nagga i kanten av minus 20 en väldans skillnad, Vinter kläder i massor och med ett snett leende så kämpar hon på, Våren den lockar runt hörnet och då blir det lite lättare 

Äntligen måndag vet jag inte om jag tycker alla veckor särskilt inte vintertid och efter en mycket kort helg, Någon mjukstart blev det inte heller, Konstigt nog så blir jag taggad när det blir lite äventyr och utmaningar,  Så ut i yrsnön och snöstormen det snöade mer sidledes än uppifrån, Nu var ju turen att jag inte skulle ut på landet turen.

Drivor med snö var det till och med i villa områdena, Värre skulle det bli när jag kom upp på Brattberget en lite knöl vi har här! Då var det höga drivor med snö och paxstern fick jobba och jag med det positiva är att arbetsfordonet är lätt så det går att gunga ur sig ur de besvärliga situationerna för det mesta .

Tänk att sitta på ett kontor och se ut på den vindpinade snöstormen, Jaja jag trivs nog bättre med lite äventyr och bara någon dryg halvtimme sen blev jag på arbetspasset så gäller alltid att se det positiva i livet, En del de löser arbetet med att sjukskriva sig så fort som när väderguden inte är med oss.

Premiär för att äta semla för detta år blev det och jag åt 3 st! var en efterlängtad tugga jag tog i semlan jag provad både originalet och min favorit med vanilj, För mig skulle mer än gärna kunna sälja semlor året om är en rejäl och god bakelse även om en titt på vågen så borde intaget av mat och bakelser dras ned,

 När jag fick årssaldot vad inköp på lokala affären var för maten under året! jorå maten äter upp innehållet i plånboken och så fort man är mätt så är man snart hungrig igen .

Tid för att läsa bok är tyvärr mycket dåligt med och det är synd för jag läser gärna en bra lagom spännande kriminal roman och nu satte jag tänderna i en fransk författare och ännu så långe ger den god underhållning hoppas jag hinner till slutet innan tiden för läsa böcker tar slut igen

Ha det gott i kylan ta på mycket kläder och njut av den friska luften 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar