måndag 16 oktober 2017

Höstvinden viner i öronen och höstlöven virvlar runt fötterna (Blivande bok!!)

Ensam i natten och oktober stormen viner så det tjuter i öronen, tanken maler och sinnena funderar vad hade han sett! eller var detta bara någon av dom vanligt förekommande svettiga och otäcka drömmarna! jobbet måste göras men kanske måste han göra något med det som förhoppningsvis bara var en dröm! men nypet i armarna och det blöta av höstlöven och det strilande regnet kan inte vara en dröm! om det ändock kunde vara sommar och dag och kanske en härlig semesterdag!

Det krullar sig konstigt på ryggen när han tänker på vad som kan ha skett! det han såg på övergångsstället!! en grön presenning som bara skulle flyttas,men vad som fanns under skulle få den mest hårdhudade själ på denna jord att rygga tillbaka! och jobbet som var hans levebröd måste avslutas och även om trafiken inte är stor under natten i den lilla staden! så borde någon annan ha gjort den fasansfulla upptäckten nu, men inga sirener eller inga polisbilar bara den vinande och pinande vinden i öronen och plasket från fötterna i höstregnet blandat med löven som for omkring,

Varför just han! är det något positivt som händer tänker han så står han aldrig högt upp listan men detta då var han placerad först! tankarna går ska han ringa polisen eller fly, måste ta sig tillbaka till platsen,med tunga nervösa steg forcerande motvinden! hur kan det vara motvind i alla riktningar! och då ser han! eller han ser ingenting! det gröna skynket presenningen är borta och övergångsstället är lugnt och fridfullt,skönt pustar han ut eller! vad var det han såg och hur kan det vara borta.

Arbetspasset i natten måste fortsättas och inom någon timme ska han vara hemma men tankarna kommer tillbaka hela tiden på vad som har skett och om det är en dålig dröm! äntligen! vrider om nyckeln i låset och tänder lampan i hallen och då kommer dom kalla kårarna igen ett kuvert på hallmattan! och skrivet med rött! till den utvalde, med nervösa och spretande fingrar öppnas kuvertet och tankar på att bara fly och kasta det flyger igenom den tröttkörda hjärnan! varför händer detta mig! och innehållet i kuvertet får knäna att vaja och kroppen att skaka! en bild där han tydligt ser sig själv lyfta på den gröna presenningen och en skymt av innehållet! livet forsar igenom huvudet och tusen frågor rusar igenom huvudet, och texten på baksidan av bilden lyser! går du till polisen så är du nästa på listan vi har dig under uppsikt! och vet allt om dig!

Då ringde väckarklockan!!! eller kanske en början på en bok!!

Ja kanske det kan bli en bok och kanske det kan bli spännande läsning för mörka oktober kvällar!

www.stefansphotos.se 

https://www.instagram.com/stefansphotos.se/?hl=sv


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar